یزدفردا "رئیس قوه مقننه گفت: نیاز به فرصتی برای تغییر قانون اساسی و شکل‌گیری دقیق‌تر ساختار کشور داریم.

یزدفردا "رئیس قوه مقننه گفت: نیاز به فرصتی برای تغییر قانون اساسی و شکل‌گیری دقیق‌تر ساختار کشور داریم.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در همایش شوراها و مدیریت شهری در سخنانی اظهار داشت: اینکه انتخابات شوراها و ریاست جمهوری، یک زمان برگزار می‌شود، مربوط به این است که اصولا تعداد انتخابات در کشورما به گونه‌ای است که هر سال تقریبا انتخابات داریم که البته این مسأله، منافعی هم برای کشور دارد، ولی در عین حال مشکلاتی را هم پیش می‌آورد.

وی افزود:‌ در انتخابات ریاست جمهوری در مجلس، گاهی افراد از چند وقت پیش خیز برمی‌دارند و شرایط کشور از حالت عادی بیرون می‌رود. ما در این زمینه، بحث‌هایی در مجمع تشخیص انجام داده‌ایم و در آغاز قرار شد، همه انتخابات با هم برگزار شود، ولی در کشور ما به دلیل مختصاتی که بود، قرار شد این کار هر دو سال یک بار انجام پذیرد.

رئیس مجلس ادامه داد: چون تنوع در انتخابات مجلس و شوراها زیاد است، قرار شد که انتخابات ریاست جمهوری و شوراها با هم و مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هم با هم برگزار شود.

لاریجانی افزود: اگر همزمانی انتخابات و شوراها و ریاست جمهوری، واقعا مشکل درست می‌کند، باید برای آن فکری کرد.

رئیس قوه مقننه گفت:‌ بنا بر قانون قرار شده که شوراها در کشور به وجود آید و کارها به مردم سپرده شود. آن هنگام، تصور این بود که اگر کارها به خود مردم سپرده شود، بهتر است اما وقتی اکنون می‌خواهیم از قانون جمع‌بندی داشته باشیم، نمی‌توانیم همه موارد را به شوراها بسپاریم.

لاریجانی در ادمه سخنانش گفت: در بسیاری از کشورها که کارها را به مردم واگذار کرده‌اند، وضع متفاوت است و البته نتایج خوبی هم گرفته‌اند؛ البته ساختار قانونی آنها این اجازه را به آنها می‌دهد که همه امور را به شوراها بسپارند.

وی خاطرنشان کرد:‌ کار شوراها وقتی در کشور ما آغاز شد، چون تجربه زیادی نداشتیم، با مشکلات بسیاری روبه‌رو شدیم، ولی فواید این کار هم زیاد بود.

لاریجانی با بیان اینکه وزرا باید کارهای استراتژیک را انجام دهند و کارهای خرد نکنند، افزود: کار خرد وقت وزیر را پر می‌کند و ذهنش از مسائل کلان خالی می‌شود و البته این عارضه هم اکنون در کشور ما وجود دارد.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت:‌ ما هیچ مکانیزمی برای ارتباط نخبگان محلی نداریم، ولی در دیگر کشورها از طریق احزاب، گردش نخبگان انجام می‌شود و نخبگان ملی و محلی با هم گفت‌وگو می‌کنند، ولی چون در کشور ما تشکیلات درست و درمانی نداریم، مشکلاتی در این زمینه هست.

لاریجانی خاطرنشان کرد:‌ البته در زمان انتخابات برخی می‌آیند و لیست هم می‌دهند؛ اما احزاب باید محل تربیت افراد باشد و برای کشور برنامه تولید کنند و تنها به کلی‌گویی بسنده نکنند.

رئیس قوه مقننه خطاب به اعضای شوراها گفت که نخبگان محلی را جذب کنند، چراکه اگر در هر شهری نخبگان جمع شوند، می‌توان از نظریات آنها بهره گرفت و کار قوی‌تر انجام داد.

وی با بیان اینکه مسیر حرکت ما باید به سمتی باشد که مدیریت شهری قوی شود، افزود:‌ فرصتی می‌خواهد تا در قانون اساسی تغییراتی پدید آید تا ساختار کشور، شکل دقیق‌تری به خود بگیرد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما در کشور نیاز به برخی بازسازی‌‌ها داریم، ادامه داد: اینکه همه بخش‌ها را زیر نظر یک نفر بگذاریم، به معنای آن است که فرصت‌ها را از دیگران می‌گیریم.

لاریجانی ادامه داد: اگر ما به مدیریت شهری قائلیم، باید سازوکاری فراهم کنیم تا شهرها روی پای خود بایستند و اگر می‌خواهیم اقتصادمان متکی به نفت نباشد، باید شهرهای ما از لحاظ آبادانی درجه بالایی داشته باشند.

لاریجانی با ذکر این مسأله که باید زمینه‌هایی را فراهم کنیم تا شهرها آباد شود، گفت: باید با یک تعادل اندیشید تا چرخه اقتصادی به خوبی بچرخد و به این فکر باشیم که چگونه می‌توان رونق اقتصادی بیشتری در کشور به وجود آورد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همیشه دوستان هنگام بودجه به سمت دولت و مجلس می‌آیند. متأسفانه ما به دولتی فکر کردن عادت کرده‌ایم که این برای کشور نقطه قوت نیست.

لاریجانی افزود: علاوه بر ترمیمی که باید در قانون انجام شود، باید یک بازسازی نیز در فکر ما شکل بگیرد و نگاهمان به توسعه کشور تغییر کند.

وی گفت: ما 33 سال پس از انقلاب با نام نظام جمهوری اسلامی ایران آبادانی ایجاد کردیم و بسیاری از بخش‌های کشور به شهر تبدیل شد، ولی در برخی جاها، شهرهای ما از تعادل درآمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مسکن مهر کار خوبی است، ولی بالاخره باید برای بافت‌های فرسوده هم فکری کرد.

لاریجانی اضافه کرد: اقتصاد نظم خاص خود را دارد و باید مسائل را در اقتصاد تحلیل کرد، چراکه با دستور و زور نمی‌شود مسائل را حل و فصل کرد.

لاریجانی در بخش پایانی اظهاراتش با ذکر این که نباید منابع ملی هدر رود، گفت: به طور کل، چون از منابع آبی که در دریاچه ارومیه استفاده می‌شد، به درستی بهره نگرفتیم، امروز با مشکل روبه‌رو شدیم.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا