جواد آذرنگار صاحب امتیاز و مدیر مسئول

حضور محترم جناب آقای مهندس میر‌محمدی

استاندار محترم یزد

سلام علیکم:

احتراما پیرو صحبتهای تلفنی همچنان که حضرتعالی تایید کردید گویا شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، طی یک مصوبه خاموش و در سکوت مطلق به بخش صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده است.

در حالیکه این واگذاری خاموش پر از ابهامات است لذا موارد ذیل حضورتان اعلام می‌گردد.

خواهشمند است ضمن پیگیری دستور فرمایید نتایج و پاسخ پرسشهای مربوط جهت اطلاع خوانندگان در اختیار این نشریه قرار داده شود.

1-   مصوبه اولیه از سوی هئیت واگذاری به تاریخ 22/7/91 بوده 9 شرکت از جمله سنگ آهن مرکزی بافق به صندوق بازنشستگی فولاد کشور واگذار شد چرا مصوبه در آن سال اجرایی نشده گویا علت عدم واگذاری، مخالفت وزیر صنعت مبنی بر واگذاری معادن به دلیل تعارض آن با اصل 45 قانون مبنی بر اینکه معادن بزرگ جزو انفال محسوب می شوند، بوده است.

2-   ارزیاب سازمان خصوصی سازی در برآورد قیمت شرکت سنگ آهن مرکزی معادن سنگ آهن چغارت و سه چاهون را نیز جزو اموال این شرکت دانسته و قیمت گذاری کرده است در صورتیکه پروانه بهره برداری این معادن به نام شرکت ایمید‌رو به عنوان شرکت دولتی است؛ در مورد مشابه شرکت سنگ آهن چادر ملو نیز وضعیت مشابه داشت که معادن آن واگذار نشده است.چرا در این مورد این اتفاق صورت پذیرفته است؟

3-   به نظر می رسد واگزاری معادن به مانند واگذاری چاه نفت است. چرا که هیچگونه ارزش افزوده‌ای نخواهد داشت که بهربرداری از آن توسط بخش خصوصی بتواند به نفع جامعه و نظام باشد. در این مورد هم اگر نظری دارید بفرمایید.

4-   نکته دیگر بدهی دولت به صندوق بازنشستگی فولاد است. چنانچه بدهی این شرکت تا زمان مصوبه سال 91 به مبلغ 6 هزارو 500میلیارد تومان برآورد شده بود که مربوط به 15 سال بوده است در حالیکه بعد از مصوبه دوم که در تاریخ 22/7/92 انجام گرفت بدهی صندوق 12 هزارو 500 میلیارد تومان برآورد شده است!!!چرا و چگونه بدیهی این صندوق ظرف یکسال تقریبا به اندازه 15 سال افزایش یافته است. آیا بالا بردن بدهی آن به دلیل خاصی صورت نگرفته؟ این در حالی است که در این مدت برخی شرکتهای دیگر هم به این صندوق واگذار شده بوده است.

5-   معادن سه چاهون و چغارت با وجود کشف ذخایر  جدیدی که در آینده می‌تواند داشته باشد فقط مبلغ 3200 میلیارد تومان آنهم در 8 قسط واگذار شده است، در حالیکه حق انتقاع پروانه بهره برداری از این معادن 800 میلیارد تومان بوده که مربوط به بدهی بابت عوارض آن به دولت در سال 92 بوده است. این به معنی واگذاری معدن به بخش خصوصی آنهم فقط از محل بخشی از درآمد آن در هر سال؟ در این مورد چه توضیحی وجود دارد؟

6-   اگر منظور از واگذاری معادن افزایش سود و بهر برداری به دولت است، حق انتقاع پروانه بهربرداری از آن هر تن 60 هزار تومان است که بر اساس بند 55 قانون بودجه  سال 92 و تبصره 10 قانون بودجه سال 93 به دولت پرداخت می شود همچنین به ازای هر 5/1 تن سنگ آهن حدود یک تن کستانتره تولید می شده است.

حال اینکه  حقوق دولتی که باید در حال حاضر با توجه به واگذاری به بخش خصوصی پرداخت شود براساس ماده 12 به ازای هر تن 3 هزار تومان است که در مقایسه با عدد بالا با تناسب 40 هزار تومان می شود، کمتر از یک سیزده‌هم مبلغ در صورت دولتی بودن معادن خواهد شد.

علت وارد آمدن این ضرر به جیب دولت چون به نفع آن به جیب چه کسانی می‌رود که پیگیر واگذاری معادن بوده اند؟

7-   نکته مهم و آخر اینکه تمام مصوبات هیات واگذاری بر روی سایت سازمان خصوصی سازی قرارداده می شود، اما در حال حاضر بر روی سایت از مصوبه 261 تا 272 و سپس از 274 تا 283 در سایت خصوصی سازی قرار دارد. چرا این مصوبه در سایت قرار داده نشده است؟علت محرمانه شدن این مصوبه چیست؟چه چیزی از مردم پنهان می‌شود.

 

 

   با تشکر

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا